Merken


Ambi toys

Ambi Toys, een van oorsprong Nederlands merk van hoogwaardig kunststof, maakt veilig speelgoed voor de jongste kinderen. Na een periode van afwezigheid is het inmiddels weer leverbaar, met nog steeds de modellen die zich 40 jaar geleden al hebben bewezen, zoals Tommy Toot, dubbele zonnebloem en de sleutelbos. Maar ook met mooie nieuwe ontwerpen voor in bad en ander spel.
www.galttoys.com

Bajo

Bajo is een Poolse fabriek met een lange familietraditie. Zij produceren degelijk, mooi vormgegeven, houten speelgoed, zoals auto"s, vormenpuzzels, telramen en blokpuzzels. Het hout komt uit Polen en er wordt gebruik gemaakt van ecologische verven.
De degelijkheid van vele producten maakt dit merk ook bij uitstek geschikt voor kinderopvang, scholen en therapeutische toepassingen.
www.bajo.eu

Bilibo

Rondtollen of zachtjes wiegen in de bijzondere Bilibo, of is het toch een poppenwieg, nee een waterbak, of nee het is het schild van een schildpad. De Bilibo is te gebruiken in het spel als brug of poppenbed, je kunt er in zitten... op de grond, in het (ondiepe) water of in de sneeuw! Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk, gebruik je fantasie! De prijzenwinnende Bilibo is fantastisch vernieuwend speelgoed, ontwikkeld in Zwitserland, waarmee kinderen op allerlei manieren kunnen spelen en ontdekken. Ook ontwikkelen kinderen door te spelen met de Bilibo bijvoorbeeld hun oriëntatie in de ruimte en hun evenwicht!
Hij is gemaakt van een stevig kunststof met een diameter van ongeveer 37 cm.
Leeftijdsindicatie: 2-7 jaar   
www.bilibo.com

Brio

Het Zweedse merk Brio is bekend vanwege het houten speelgoed. Met name de zeer uitgebreide collectie houten rails en treinen gaan al generaties lang mee. Vanaf 1884 zijn kwaliteit en duurzaamheid uitgangspunt in de productie. Brio onderzoekt voortdurend hoe speelgoed de ontwikkeling van het kind bevordert en passen de modellen geregeld aan aan de moderne samenleving.
www.brio.net

Corolle

Corolle is een Franse poppenfabrikant, opgericht in 1979 en gesitueerd in de Loire vallei, het sprookjesachtige gedeelte van Frankrijk. Corolle maakt prachtige poppen die aangepast zijn aan de fysieke en emotionele behoeften van het kind. Het Corolle design team streeft ernaar poppen te maken die er zo echt mogelijk uitzien en aanvoelen, met gezichtjes die vaak geïnspireerd zijn door echte kinderen.
us.corolle.com

Cuboro

Cuboro is een Zwitsers merk dat staat voor kwaliteit. De knikkerbanen van Cuboro zijn allemaal gemaakt van FSC gekeurd beukenhout. De houten blokken met variërende inkepingen en uitsparingen zorgen ervoor dat er elke keer weer een andere baan gemaakt kan worden. Door de juiste combinatie van Cuboroblokken kun je knikkerbanen bouwen, waarbij de knikkers zowel zichtbaar als verborgen in het bouwwerk hun weg vinden. Bovendien bevordert Cuboro het plezier in experimenteren, de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht, het logisch denken, de fijne motoriek en het concentratievermogen.
www.cuboro.ch

Van Dijk Toys

Van Dijk Toys, inmiddels een begrip in de wereld van houten speelgoed, is fabrikant van kwalitatief hoogwaardige producten in hun eigen fabriek in Roemenië. U kent vast wel de loopfietsen, poppenwagens, garages, blokkensets. Het kubus meubilair en het speelgoed wordt gemaakt van de beste kwaliteit berken multiplex en beukenhout, dit is hout wat zich uitstekend leent voor het maken van veilig speelgoed.
www.vandijktoys.nl

Djeco

Omdat spelen essentieel is voor de ontwikkeling van elk kind, maakt Djeco speelgoed dat verrassend, origineel en educatief is. Het passionele creatieve team van Djeco doet vaak beroep op getalenteerde illustrators om hun collecties te verbeteren. Het aanbod omvat leerrijk en kwalitatief speelgoed gaande van puzzels, zeer veel knutselmateriaal, denk- en gezelschapsspelletjes tot buitenspeelgoed. Pret & plezier verzekerd!
www.djeco.com

Early Rider

De houten loopfietsen van Early Rider zijn niet alleen stoer en stevig, maar ook erg praktisch. De hoogte van het zadel is verstelbaar. Het stuur is zelfs beveiligd met een uniek gepatenteerd stuursysteem. Voor beginnende fietsertjes kun je het stuur wat strakker zetten en voor wat gevorderde kinderen wat losser, zodat hij of zij wat scherpere bochten kan maken. Geen enkele andere loopfiets heeft deze extra beveiliging!

De Early Rider loopfietsen zijn er in 3 modellen, te weten de Lite (in naturel en roze) voor de allerkleinsten vanaf een jaar of 1,5 tot 4 jaar. Daarna krijg je de stoere Classic die geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 2-5 jaar. Deze is verkrijgbaar in 3 kleuren (naturel, roze en blauw). Het laatste model heet de Evo, geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar (leverbaar in de kleur naturel).
www.earlyrider.com

Fagus

Fagus is het handelsmerk, waaronder een prachtige uitgebreide collectie houten auto"s en kranen in Duitsland met de hand wordt gemaakt.
In een zeer grote voorziening voor mensen met een beperking draagt ieder op zijn niveau zijn steentje bij aan de productie. Door de blanke laklaag (uiteraard gifvrij) blijft de prachtige beukenhoutstructuur gewaarborgd.
www.fagus-holzspielwaren.de

Galt

Galt produceert en verkoopt kwaliteit speelgoed dat voldoet aan de behoeften van alle stadia van de ontwikkeling van kinderen van 0-10 jaar.
Galt producten zijn ontworpen om plezier aan te beleven en moedigen aan om te leren door te spelen. Traditioneel wordt het bedrijf geassocieerd met kunst-, ambacht- en activiteitenproducten.  Er bestaat dan ook een uitgebreide collectie knutseldoosjes voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar.
De serie puzzels van Galt zijn zeer informatief, over de wereld om ons heen en de geschiedenis. In meer recente jaren heeft Galt ook naam gemaakt met het vernieuwende product Playnest.
www.galttoys.com

Greentoys

Greentoys is een merk dat gelooft in een betere wereld. Om deze wereld beter te maken, vooral voor kinderen, produceren zij speelgoed van goede, duurzame kwaliteit. Door melkflessen te recyclen wordt een kunststof geproduceerd, uiteraard phtalaat-vrij. Hiermee wordt mooi en duurzaam kinderservies en ander speelgoed gemaakt. Dit is een mooie en leuke manier om afval nogmaals te gebruiken. De verpakking is uitsluitend van golfkarton dozen, deze zijn 100% recyclebaar, de inkt op de verpakking is gemaakt van soja.
Zo helpt het totale productieproces bij Green Toys het gebruik van fossiele oliën te reduceren en het broeikaseffect te verminderen.
www.greentoys.com

Grimm's

“Vreugde door kleuren” is het credo van Grimm"s houten speelgoed. Dit zeer bekende speelgoedmerk in Duitsland bestaat al sinds 1978. De productie van het kleurrijke speelgoed en decoratieartikelen wordt in Duitsland uitgevoerd. Al het hout dat verwerkt wordt, komt uit Europa en de verfstoffen voldoen aan alle eisen en normen voor veilig kinderspeelgoed. Het assortiment bestaat uit babyspeelgoed, prachtige puzzels en ook veel educatief materiaal.
www.grimms.eu

Haba

Een van onze sterke merken is Haba, een Duitse fabrikant van kwalitatief hoogstaand baby- en kinderspeelgoed, als ook van een uitgebreide collectie gezelschapsspellen en meubels voor kinderen. Belangrijke kenmerken van dit wereldmerk zijn kwaliteit en origineel design. De fabricage van alle houten onderdelen uit het assortiment vindt plaats in Duitsland.
www.haba.de

Kapla

Kapla speelgoed is een uniek houten bouwspel uit grenenhout. De kleine rechthoekige kapla speelgoedplankjes met slechts één afmeting bestaan in 9 verschillende kleuren. Voor kinderen - en hun ouders - gaat er een creatieve wereld van bouwen, fantasie, concentratie en plezier open.Kinetic Sand

Kinetic sandâ„¢, magisch zand dat beweegt. Aanraking zal je versteld doen staan, je wilt er mee blijven spelen, de mooiste vormen creëren of gewoon lekker in knijpen.
Kinetic sandâ„¢ voelt heerlijk aan, kinderen die zeer sensorisch ingesteld zijn zullen dit zand echt geweldig vinden. Rustgevend om mee te spelen. Uitstekend geschikt voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.
Kinetic sandâ„¢ bestaat uit 98% puur zand, met 2% niet-toxisch bindmiddel, een veilig polymeer. Kinetic sandâ„¢ droogt nooit uit. Het is stof- en allergievrij, natuurlijk antibacterieel en glutenvrij. Het laat geen resten achter. Kinetic sand plakt namelijk alleen aan zichzelf, je handen en alle oppervlakten blijven dus schoon en het is in een mum van tijd opgeruimd. Het wordt gemaakt in Zweden.
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook even naar het filmpje.

Kraul

Kraul maakt natuurlijk speelgoed dat op de thema's Lucht, Water, Aarde en Vuur geïnspireerd is, zoals kabelbanen en mobiles, waterraderen en knikkerbanen. Speelgoed dat kinderen aanzet zelf de elementen te onderzoeken op een speelse, vrolijke manier. Kijk op de Kraulsite voor de hele Kraulcollectie.
www.spielzeug-kraul.de

Lyra

Al meer dan 200 jaar staat het merk LYRA voor innovatie en kwaliteit. De productie vindt plaats in Duitsland. Het keurmerk "made in Germany" krijgt wereldwijd erkenning.

Het uitgebreide, kwalitatief hoogwaardige assortiment van houten potloden voor de kleuterschool, school, kunst, kantoor en industrie wordt sinds 2008 aangevuld door het schrijf- en tekenassortiment van de Italiaanse FILA groep. De FILA Group is tegenwoordig een van de drie grootste fabrikanten schrijfinstrumenten van de wereld.

Lyra voegt in de kleurkrijten een percentage bijenwas toe. De binnenstift krijgt daardoor een zachtheid, die het kleuren met Lyra een bijzondere sensatie geeft. Ook het mengen van kleuren wordt hierdoor mogelijk gemaakt. De 3-kantige grip van verschillende modellen geeft kinderen houvast om een potlood goed vast te houden.
www.lyra.de

Micro

Micro levert verschillende modellen driewielige steppen voor kinderen vanaf 1 jaar, maar ook tweewielige steppen voor oudere kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van het gepatenteerd 'lean-and-steer' stuurmechanisme, waarbij je door zijwaartse te leunen stuurt. De Mini Micro 3in1 step is een step die meegroeit met je kind. Door toevoeging van een zitje kan hij als loopfiets gebruikt worden. Daarna kan je gaan steppen met het lage O-vormige of hoge T-vormige stuur.

De Maxi Micro is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Het stuur van dit model is in hoogte verstelbaar, zowel binnen als buiten te gebruiken en veilig en stabiel. Op de Maxi step kan ook een joystick-stuur geplaatst worden. Winnaar van de Best Toy award - Neurenberg toy fair 2012.
Naast de steppen zelf zijn er allerlei leuke en nuttige accessoires zoals reflectorstrips, lampjes een stuurtas, een draagband en een opbergtas verkrijgbaar.
www.micro-step.nl

Only One

Only One éénwielfietsen is een kwalitatief goed merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De éénwielfietsen zijn uitgerust met een sterke naaf, aluminium velgen en een handvat aan het zadel (helpt met opstappen, later met kunstjes/springen). De fietsen zijn in meerdere kleuren voorradig en in 3 wielmaten verkrijgbaar.

Ostheimer

Ostheimer maakt hoogwaardig, pedagogisch verantwoord speelgoed. De liefde voor het kind en de zorg voor een gezonde ontwikkeling is de basis voor de schitterende ontwerpen en de met zorg uitgevoerde mens- en dierfiguren. De productie vindt volledig plaats in en rondom de fabriek in het Zuidduitse Zell u. A. Het bedrijf is ondergebracht in een stichting, die zich inzet om initiatieven op het gebied van antroposofisch onderwijs en instellingen voor mensen met een beperking te ondersteunen. In onze winkel vindt U een ruime keuze aan Ostheimer figuren.
www.ostheimer.de

PlanToys

Het speelgoed van PlanToys, een houten speelgoedfabrikant uit Thailand, heeft een hoge educatieve waarde. Het daagt kinderen uit zich te ontwikkelen tijdens het spel. PlanToys gebruikt hout van rubberbomen die geen latex meer produceren. Zij gebruiken uitsluitend ecologisch vriendelijke materialen voor hun producten. De productietechnieken leiden tot een minimale hoeveelheid restafval. Het restafval van de rubberbomen wordt namelijk versnipperd en met organische lijm tot speelgoed geperst of gebruikt voor het opwekken van groene energie voor de PlanToys fabriek en de omgeving daarvan. PlanToys maakt dus niet alleen leuk en educatief speelgoed, maar zorgt daarbij ook dat het op een duurzame manier gemaakt wordt.
en.plantoys.com

Plus-Plus

Plus-Plus  Eén simpele vorm, eindeloze mogelijkheden!

Plus-Plus® is een nieuw soort speelgoed, kunststof bouwsteentjes bestaande uit 2 “plusjes - ++ “.
De gladde, rubberachtige textuur van de bouwstenen van Plus-Plus® voelt prettig aan. Bovendien zorgt het ervoor dat de stukken makkelijk in elkaar te schuiven zijn. Toch bieden de bouwsteentjes genoeg grip zodat het kunstwerk van uw kind niet uit elkaar valt.
Plus-Plus® is verkrijgbaar in 2 formaten; Plus-Plus Midi, voor kinderen van 3 tot 6 jaar, met bouwstenen van 5 cm en Plus-Plus Mini, voor kinderen van 4 tot 12 jaar, met bouwstenen van 2 cm. De bouwstenen van Plus-®Midi hebben diverse basiskleuren. Plus-Plus® Mini is verkrijgbaar in basis-, neon- en pastelkleuren.

Met de bouwstenen van Plus-Plus® kun je zowel in het platte vlak als 3-dimensionaal alle mogelijke vormen samenvoegen, zodat het eindeloze bouwmogelijkheden biedt. Door deze eigenschap is het ideaal leerzaam speelgoed en vormt het een goede ondersteuning bij:
  • het herkennen, benoemen en sorteren van kleuren
  • de stimulering van fantasie en creativiteit
  • de ontwikkeling van ideeën en fijne motoriek
  • het inschattingsvermogen
  • het concentratievermogen bij het in elkaar steken van de stukjes

Plus-Plus is gemaakt van polyetheen. Dit is de meest gebruikte kunststof en is ook bekend onder de oudere naam polyethyleen. Plus-Plus® is vrij van PVC en bevat geen weekmakers. De productie van Plus-Plus vindt plaats nabij Kopenhagen in Denemarken.
www.plus-plus.nl

Schleich

Alle artikelen van Schleich, zoals de uitgebreide dierenseries, de elfenwereld en de ridders zijn perfect tot in het kleinste detail ontworpen en liefdevol met de hand geschilderd. Met jouw fantasie breng je ze tot leven en laat je spannende speelwerelden ontstaan.
Schleich maakt van jouw wereld een fantasierijke wereld!
www.schleich-s.com

Smartgames

SmartGames spellen zijn denkspellen gemaakt om alleen te spelen. Maar ook samen een oplossing zoeken kan enorm veel plezier opleveren. Ook speciaal aan een SmartGame is dat deze opdrachtkaarten van verschillende moeilijkheidsgraden bevatten. Er zijn al SmartGames voor spelers vanaf 2 jaar, maar er zijn evengoed SmartGames die pas leuk zijn vanaf een jaar of 9. De meeste van onze spellen kunnen gespeeld worden van 6 tot 99, aangezien de opdrachten makkelijk beginnen en steeds een beetje moeilijker worden. Zo kun je jezelf blijven uitdagen. Bij de ontwikkeling van de spellen wordt er rekening mee gehouden dat je het spel makkelijk kan opbergen, zodat je geen stukjes verliest.
www.smartgames.eu

Sylvanian families

Sylvanian Families omvatten alle soorten dieren, die leven in een fantasierijk bos. Deze schattige speelgoedcollectie biedt individuele creativiteit en eindeloze fantasie door middel van fantasiespel. Net als echte families hebben deze schattige dierfiguren allerlei familieleden om hun liefde mee te delen. Met aantrekkelijke en prachtig gedetailleerde huizen, meubels en accessoires kunnen de kinderen hun originele verhalen versterken.
www.sylvanianfamilies.nl

WEDGiTS

WEDGiTS is het superleuke constructiespeelgoed waarmee kinderen eindeloos kunnen spelen en ze al spelende verschillende vaardigheden ontwikkelen. Kinderen kunnen met dit speelgoed zowel alleen als samen spelen. Bij de allerkleinsten begint het al met onderscheiden van de vormen en kleuren, aantallen etc. Verder draagt WEDGiTS bij aan de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht, oog - hand coördinatie en complex denken. In een vroeg stadium leert een kind zo om probleemoplossend te denken. Bij het samen spelen leren de kinderen sociale vaardigheden als delen en samenwerken. Door de grote prikkeling van de fantasie van kinderen zal dit speelgoed ze uren kunnen boeien. WEDGiTS is met recht een educatief speelgoed.
www.wedgits.com

Wheely bug

Het allerleukste op wielen voor peuters vanaf een jaar. De loopwagen heeft een zachte vinyl zitting en een duwbeugel. De uitvoeringen bestaan in de vorm van een bij, lieveheersbeestje, koe, muis, tijger of varkentje. In 2013 zijn 2 modellen met een stoffen hoes toegevoegd aan het assortiment, de egel en de pandabeer. Door de 4 zwenkwieltjes kun je er 360 graden mee draaien, vooruit, achteruit, links, rechts, of diagonaal. De kleintjes vanaf één jaar verfijnen er hun motoriek mee en het geeft hen vele jaren speelplezier.
www.wheelybug.nl

Zonnespel

Zonnespel, coöperatieve gezelschapsspellen, is een kleine spellenuitgever en -importeur, opgericht in 2004 door Steven Michiel Rijsdijk. Zonnespel wil het aanbod van coöperatieve spellen in Nederland vergroten.
    
Coöperatieve gezelschapsspellen
Steeds meer mensen ontdekken dat ze niet meer tégen maar liever mét elkaar willen spelen. In coöperatieve spellen ervaren spelers de kracht van samenwerking. Er is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare 'competitiespellen', stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.
Er bestaan al coöperatieve spellen voor kinderen vanaf 2 jaar.
www.zonnespel.nl