Ergens in Badhoevedorp, niet ver van Amsterdam, ligt de Ommekeer.

Kinderopvang en scholen


Naast het verkopen van speelgoed aan particulieren, is de Ommekeer gericht op het leveren van speelgoed en ontwikkelingsmaterialen aan iedereen die met kinderen werkt. U kunt hierbij denken aan kinderdagverblijven, voor- en naschoolse opvang en scholen, maar ook aan fysiotherapeuten, logopedisten en kindercoaches. Bij aanschaf van materialen voor professioneel gebruik geven wij u 10% korting.

Bij de Ommekeer vinden wij het erg belangrijk dat het aanbod van speelgoed voor kinderen aan hoge eisen voldoet. Hout heeft bij ons de voorkeur als basis voor speelgoed, omdat hout van nature warm aanvoelt, ruimte geeft aan de fantasie van het kind en lang mee gaat, doordat het zonodig gerepareerd kan worden.
Naast het reguliere assortiment van de winkel, levert de Ommekeer ook producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de kinderopvang in de ruimste zin van het woord of verstevigt reguliere producten, waardoor ze beter bestand zijn tegen intensief gebruik.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij een grote deskundigheid opgebouwd over de pedagogische kwaliteit van speelgoed. Voor elke leeftijd bieden we (spel)materialen die de motoriek ondersteunen, vaardigheden ontwikkelen, de fantasie prikkelen en gebruikt kunnen worden bij de sociaal-emotionele ontwikkeling. We kunnen kinderdagverblijven en (vrije) scholen daarin uitstekend adviseren.

Ook kan de Ommekeer de Sinterklaas- en verjaardagscadeaus voor de kinderen verzorgen. Gekoppeld aan uw budget stellen wij een collectie samen, daarmee komen we langs op school of het Sinterklaascommittee komt in de winkel en kan een keuze maken.

Sterke punten van de Ommekeer:
  • (samenwerkings-)spellen – spelmateriaal
  • Ontwikkelingsmateriaal voor taalontwikkeling
  • Speels rekenmateriaal
  • Levering van boeken, advies over collectie en inrichting van bibliotheken voor kinderopvang en scholen
  • Volledige inrichting van kleuterklassen op Vrije Scholen, zoals meubilair, speelgoed, decoratie,  jaartafel, boeken , maar ook Madonna met lijst, graanmolen etc.
  • Deskundigheid om spel- en ontwikkelingsmateriaal te leveren voor kinderen die ofwel meer uitdaging nodig hebben, dan wel voor kinderen die beperkt zijn in hun mogelijkheden.
  • Wij geven samen met u vorm en uitvoering aan uw idee: Onze eigen werkplaats geeft mogelijkheid tot maken van massief houten tafels (o.a. voor kleuterklas), kasten, speelstandaards, treinbanen, massief houten fornuisje/oventje, maar ook opknappen van schoolmeubilair en speelgoed. Kijk voor voorbeelden bij Maatwerk.

Tot onze klanten behoren reeds diverse (Vrije) Scholen en kinderopvang instellingen in Amsterdam en Noord Holland. Kijk naar de foto’s hieronder en bij Maatwerk voor voorbeelden van producten en diensten die we u kunnen leveren of bel gerust met uw vraag op maat.
Naast maatwerk, leveren wij ook producten die specifiek geschikt zijn voor intensief gebruik op kinderdagverblijven en scholen, zoals onderstaande houten kinderwerkbank.

Houten kinderwerkbank
Leuke kinderwerkbank die in hoogte verstelbaar is van 64 naar 74 cm, zodat deze kan meegroeien met het kind. De werkbank is gemaakt van 40 mm dik beuken, waardoor deze tegen een stootje kan en dus ook geschikt is voor gebruik op scholen en kinderopvang.  De werkbank wordt geleverd met 4 houten bankhaken en 2 klemmen (een voortang en een zijtang). Onder de werkbank is kastruimte achter schuifdeuren.Afmetingen:
Formaat werkblad: 78 x 40 cm
Totale breedte inclusief zijtang: 92 cm
Totale diepte inclusief voortang: 54 cm
Basis hoogte werkbank: 64 cm (verstelbaar naar 74 cm)
Gewicht: 30 kgHieronder een greep uit eerder geleverde producten aan kinderdagverblijven en scholen en enkele voorbeelden van activiteiten die wij op scholen houden, zoals een spellenmiddag, voorlichting- en verkoopgelegenheden.

                              

                                                                  Zelfgemaakte stoeltjes en bijpassend fornuisje                

                    Zelfgemaakte stuurtjes


                  Poppenbedjes met poppen van Corolle                                     Ark van Noach en dieren van OstheimerVerschillende keukenblokken op verhoging gemonteerd                           Eigen gemaakte kledingkast, passend bij keukenblok             

         Knikkerbaan van Nic                                                                   Treinbaantafel in de maak             

     Versteviging van poppenwagen                                                       Reparatie van speelgoed      

Handgemaakte bibliotheekkasten en bankjes voor de Vijf Sterren, Amsterdam

Inrichting en levering van speelgoed aan Vrije school, Amsterdam noord

Inrichting en levering van speelgoed aan Vrije school, Amsterdam noord

Stocs l Kapla l Balanceerbord

Spellenmiddag op Leonardoschool