Ergens in Badhoevedorp, niet ver van Amsterdam, ligt de Ommekeer.

Cursussen


Aanbod

Cursussen voor volwassenen 

2020 - 2021 - 2022


In verband met de Corona maatregelen is het niet mogelijk om momenteel cursussen aan te bieden.
De onderlinge afstand kan in de cursusruimte niet gerealiseerd worden.


Voor het maken van zonnekindpoppen, bloemenkinderen, kabouters en seizoentafelfiguren worden in de Ommekeer diverse cursussen georganiseerd, zowel voor volwassenen als kinderen vanaf 6 jaar. Daarnaast is er een wisselend aanbod aan cursussen transparant maken en zentangle tekenen.


Cursussen voor volwassenen 


2019


Voor dit  voorjaar zijn er nog geen cursussen gepland. Een van onze cursusleidsters is door drukke werkzaamheden en studie helaas dit jaar niet beschikbaar.
Zodra er iets bekend is over onze plannen zullen we die ook via Facebook bekend maken. Heb je interesse in een cursus, kijk dan regelmatig op onze Facebook pagina, of like ons, dan komt het bericht automatisch binnen☺.


Cursussen voor volwassenen in 2018


Cursussen voor volwassenen 


2019


Voor dit  voorjaar zijn er nog geen cursussen gepland. Een van onze cursusleidsters is door drukke werkzaamheden en studie helaas dit jaar niet beschikbaar.
Zodra er iets bekend is over onze plannen zullen we die ook via Facebook bekend maken. Heb je interesse in een cursus, kijk dan regelmatig op onze Facebook pagina, of like ons, dan komt het bericht automatisch binnen☺.Cursussen voor volwassenen in april en mei 2017

Lentefee wikkelen

Met diverse kleuren lontwol (mooi gekaard tot lange vezels) wordt een lentefee gewikkeld. Ook het hoofd wordt van wol gemaakt. De kleuren kun je zelf natuurlijk aanpassen. De hoogte is ongeveer 15 - 18 cm.

cursusleidster: Monique
datum: dinsdag 11 april 2017
prijs: € 17,50

Bloemenvrouw

In twee avonden maken we een mooie bloemenvrouw voor op de jaartafel, hoogte ongeveer 15 cm.
Het hoofdje naaien we van tricot en haar jurk wikkelen we van wol.
De kleuren mag je zelf kiezen.

cursusleidster: Monique
datum: 2 dinsdagavonden 18 en 25 april 2017
prijs: € 35,00

Zentangle tekenen

Ervaring of tekentalent zijn geen instapvoorwaarden. Zentangle is voor iedereen die een pen kan hanteren en zichzelf een blik gunt in een nieuwe wereld. Je leert met tangles (patronen) te variëren en ze te combineren. Dat geeft plezier, naast ontspanning en een verbeterde focus.

In deze cursus maak je kennis met de Zentangle methode, leer je een aantal patronen (tangles) kennen en maak je per avond 2 werkstukken. Ik ben Marguerite Samama. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd Zentangle docent (CZT) en geef ik les aan volwassenen, kinderen en teams. Met name de meditatieve kant van Zentangle spreekt mij aan. Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe cursisten hun eigenheid uiten in de beoefening van Zentangle.
Ik hoop je te ontmoeten bij de Ommekeer!

cursusleidster: Marguerite
datum: donderdag 13 en 20 april 2017
prijs: € 35,00

Cursus poppen maken

Als je zin hebt om een pop te maken is dit je kans. Ingrid biedt de mogelijkheid om zelf het model te kiezen.
Lijsje, ledematenpop of babypop. Je mag het zeggen.
We inventariseren alle wensen en proberen daar een aanbod voor te maken.

cursusleidster:  Ingrid Abbink
datum:  4 maandagavonden 1, 8, 15 en 22 mei 2017
prijs:  € 75,00

Spelregels

De avondcursussen  zijn van 19.30 tot 22.00 uur. We willen dan graag op tijd beginnen, dus vanaf 19.15 uur kun je binnenkomen. Tijdens de cursus wordt thee of koffie geschonken en dragen wij zorg voor de aanwezigheid van de materialen. Zelf moet u naar de poppen-cursus meenemen: naalden, kopspelden, goede scherpe schaar, en een centimeter. Bij de cursussen natvilten graag een handdoek en een plastic tas meenemen.

U kunt zich opgeven voor één of meerdere cursussen door:
  • Persoonlijke opgave in de Ommekeer, Badhoevelaan 31, Badhoevedorp
  • Telefoneren naar de Ommekeer 020-6598477
  • E-mail verzenden naar info@ommekeerspeelgoed.nl
Cursussen gaan door bij minimaal 5-7 inschrijvingen. Bij voldoende inschrijvingen krijgt u een bevestiging dat de cursus doorgaat. Afmelden na deze bevestiging is niet kosteloos mogelijk. Wij brengen € 10,- inschrijfgeld in rekening. Voorbeelden van de cursussen zullen zo snel mogelijk in de winkel staan. Kijk ook regelmatig op de website en facebook voor nieuwe voorbeelden en voor foto"s van de cursussen. Als u bij bovenstaand aanbod net die cursus mist, die u graag zou willen doen, laat u dat ons dan beslist weten. Voor het volgend seizoen kunnen wij daar dan rekening mee houden. Veel plezier met de activiteiten.