Ergens in Badhoevedorp, niet ver van Amsterdam, ligt de Ommekeer.

Bouw- en constructiematerialen


Met het thema "Bouwen is leren" heeft Haba  een serie blokken uitgebracht waarmee kinderen uitgenodigd worden om de wereld met hun handen te verkennen.
Opgebouwd naar leeftijd doen kinderen dat op de volgende manier:
1 jaar: onderzoeken met alle zintuigen
2 jaar: stapels en rijen bouwen
3 jaar: voor het eerst systematisch bouwen
4 tot 7 jaar: veelsoortige bouwwerken en constructies maken
7 tot 10 jaar: samengestelde constructie maken en experimenteren
De serie begint met de basic beuken blokken (vierkant, langwerpig en cilinder), vervolgens meer uitgewerkte vormen met kantelen, ronde spitsen enz. Haba gebruikt de basic blokken ook in de dozen om zelf knikkerbanen te construeren. De Technik-serie bevat behalve blokken ook wielen en tandwielen om draaiende systemen te bouwen.
Zeer uitdagend zijn de bouwplankjes van Kapla, die de grenzeloze fantasie prikkelen, driedimensionaal inzicht geven en vragen om concentratie bij het maken van prachtige bouwwerken. B-Blocks met goten en poortjes van hout kunnen hiermee gecombineerd worden om een knikkerbaan te maken. Iets dunner dan Kapla zijn de plankjes van TomTect, die met kunststof klemmetjes aan elkaar verbonden kunnen worden.

Baufix is een constructiemateriaal met houten schroeven en moeren, dat voor kinderen vanaf 3 - 4 jaar de mogelijkheid geeft mooie bouwwerken, zoals auto's en hijskranen, te maken.


Weliswaar niet van hout, maar voor de kleinere kinderen zeer de moeite waard om mee te bouwen, zijn de kunststof blokken van Wedgits en de grote magneetstaven en bollen van Smartmax. Voor oudere kinderen zijn de baksteentjes van Teifoc en de metalen bouwdozen van Eitech leuk.
Constructie  heeft ook te maken met echt bouwen, zagen, timmeren... We hebben echt gereedschap in de winkel, van goede kwaliteit en uitstekend geschikt voor kinderhanden van het merk Kids at Work.

Groot constructiewerk, frames voor hutten, boten etc. maak je met de "harde" touwen van Stocs.