Ergens in Badhoevedorp, niet ver van Amsterdam, ligt de Ommekeer.

Boeken

Boeken kun je bekijken, lezen, navertellen of je kunt luisteren als iemand voorleest. In de Ommekeer staan kartonboekjes voor de allerkleinsten en prachtige prentenboeken naast “heel veel” informatieve boeken over bijvoorbeeld  Romeinen, fossielen, piraten en zeemeerminnen. Boeken over seizoensfeesten, zoals Kerst, Sint, en sprookjesboeken.
Wij kiezen er voor de mooiste boeken van bekende uitgevers, zoals Christofoor, Lemniscaat, De Vier Windstreken en Gottmer op de plank te hebben staan, maar we zoeken ook de mooie boeken bij kleine uitgeverijen.
U vindt bij ons ook leesboeken op de verschillende AVI nivo’s en voor alle leeftijden. Sprookjes uit alle windstreken kunnen je de wereld rondom je heen laten vergeten. Ook voor volwassenen hebben we informatieboeken over zwangerschap, opvoeding, rouwverwerking, gezonde voeding, jaarfeesten en kinderfeestjes.  Maar ook esoterische boeken en kaartsets. En als u een paar dagen de tijd heeft  kunnen we alles wat niet in de winkel staat voor u bestellen.

Voorlezen is belangrijk…

…voor de taalontwikkeling!

Het voorlezen van prentenboeken is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van de kinderen: ze leren nieuwe woorden bij, ze leren goed te luisteren en ze leren te praten over het boek. Door prentenboeken interactief voor te lezen, kunt u kinderen een aantal belangrijke principes voor het begrijpend lezen aanleren. Ze leren bijvoorbeeld hun voorkennis te activeren (wat weten ze zelf al over het onderwerp?) en hun ontluikende geletterdheid wordt geactiveerd (waaronder verhaalbegrip). Centraal bij het interactief voorlezen staat steeds het stimuleren van de eigen (talige) inbreng van de kinderen.

… voor de sociaal-emotionele ontwikkeling!

De inhoud van een prentenboek kan de ervaringswereld van kinderen vergroten of oplossingen bieden voor problemen waardoor kinderen meer grip krijgen op de wereld om hen heen. De inhoud kan het kind ook laten zien dat hij of zij niet de enige is die iets moeilijk vindt, iets niet kan of iets niet durft. Prentenboeken kunnen laten zien hoe een sociale situatie in elkaar zit. Het kind kan ontdekken wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen zichzelf en de hoofdpersoon, zowel qua karakter als sociaal gedrag. Prentenboeken kunnen bruikbare oefensituaties bieden en daarnaast leerzame elementen bevatten die de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen positief kunnen ondersteunen.


Leesboeken in het lettertype Dyslexie

kunnen het lezen voor kinderen met dyslexie makkelijker maken.


Veel kinderen lezen een stuk gemakkelijker dankzij de speciale letters, ontworpen door Christian Boer.

Mensen met dyslexie zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Bij ‘normale’ lettertypes lijken alle letters zoveel mogelijk op elkaar, omdat het lettertype één geheel moet zijn. Het ziet er mooier uit, maar het maakt het lezen voor iemand met dyslexie extra moeilijk omdat dyslecten de letters snel door elkaar halen.

Ook hebben de pagina’s tussen de regels en alinea’s door meer witruimte. Dit creëert meer rust en ruimte waardoor kinderen met dyslexie niet meteen de moed in de schoenen zinkt zodra ze een boek inkijken. Een ruim opgezette pagina gaan ze met meer enthousiasme tegemoet en willen ze liever lezen.

De Ommekeer heeft  de volledige collectie van Dyslexion en Kluitman op voorraad.Wij kunnen u uitgebreide informatie geven over de kenmerken van de speciale dyslexie letter en de opmaak van de boeken van Uitgeverij Dyslexion.
Neem contact met ons op als u meer wil weten.

Ervaringen van klanten:


Jongen 13 jaar:  ”ik zit nu al een half uur te lezen en ben nog niet moe”

Leerkracht over meisje van 10 jaar: ”er kwam een lach op haar gezicht en zij zei ”zo is lezen ook leuk”

Een ouder over haar kind: ”Nu snap ik ook meteen wat er staat”