Binnenspeelgoed

Boomgaardspel
4-8 spelers, liefst gemengd vanaf 4 jaar met een volwassen "spelleider"
speeltijd: 20-30 minuten
prijs: à € 4,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een grote uitvoering van een coöperatief bordspel, dat op de grond gespeeld wordt. Op het bord staan 4 fruitbomen afgebeeld, waarop 4 soorten natuurgetrouw houten fruit liggen uitgestald. Dit fruit moeten de spelers plukken. In het midden staat een raaf afgebeeld, die ook graag het fruit wil hebben. De dobbelsteen bepaalt per beurt of een speler of de raaf iets mag plukken. Telkens als de raaf een beurt krijgt, wordt hij met één van de negen bijpassende puzzelstukjes afgedekt. Wanner de raafpuzzel eerder is voltooid dan dat het fruit is geplukt heeft de raaf gewonnen. Door goed te overleggen kunnen de spelers proberen dat te voorkomen en zelf eerder al het fruit te plukken. Dan hebben álle spelers gewonnen.
Trefwoord: samenwerken, tactiek


Kapla
Kist met 1000 bouwplankjes
Onbeperkt aantal spelers, vanaf 4 jaar
Prijs: à € 5,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Duizend identieke plankjes geven ongekende mogelijkheden om te bouwen, van autoweg, toren, dier tot de meest fantastische bouwwerken.
Trefwoord: motoriek, fantasie, concentratie


Kegelflip = tafelkegelspel en flipperkast in één
1 speler, vanaf 4 jaar
Prijs: à € 3,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Op een houten bak met glad oppervlak staan negen kegeltjes die door middel van een knikker omgekegeld moeten worden. Wie heeft in 2 beurten de meeste kegeltjes in de opvangbak?
Draai je het bord om, dan heb je een ware flipperkast. Door middel van veersysteem schiet je een balletje af. Scoor zoveel mogelijk punten met een goede techniek.

Trefwoord: fijne motoriek


Hete draad

1 speler, vanaf 5 jaar
Prijs: à € 2,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

De hete draad is een ijzeren draad die gebogen is in een traject van dalen en bergen, bevestigd op een houten plankje dat je op een tafel kan zetten. De speler heeft een handvat waar een ijzeren stangetje uitkomt met aan het eind een oog die om de hete draad zit. Lukt het jou om het handvat langs de hele hete draad te voeren, zonder hem aan te raken? Als je hem toch raakt, gaat de zoemer en ben je af!

Trefwoord: fijne motoriek, oog-handcoördinatie


Loopliner
1 of 2 spelers, vanaf 5 jaar
Prijs: à € 5,00
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een oefenlabyrinth, dat je aan je arm bevestigd met klittenband. probeer dan zo snel mogelijk door het bewegen van je arm de rode ring langs de loopliner te voeren tot hij aan het andere eind zit. De speler die hier als eerste in slaagt heeft gewonnen. Om het moeilijker te maken kan je de loopliner aan je niet-dominante arm doen (je linker arm als je rechts bent en viceversa), beide armen samen laten binden of de loopliner op zijn kop bevestigen, zodat hij onder je elleboog komt te zitten.
Trefwoord: behendigheid en oog-handcoördinatie


Tafel kegelspel
Vanaf 2 spelers, vanaf 5 jaar
speeltijd: afhankelijk van het aantal deelnemers vanaf 10 minuten.
Prijs: à € 2,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een houten bak met glad oppervlak staat op 4 ongelijke pootjes. Negen kegeltjes moeten door middel van een tol omgekegeld worden. Wie heeft in 2 beurten de meeste kegeltjes in de opvangbak?
Trefwoord:
fijne motoriek


Groot mikado
Onbeperkt aantal spelers, vanaf 5 jaar
Speeltijd afhankelijk van aantal spelers, ong. 10 – 20 minuten
Prijs: à € 2,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een bundel van 60 cm. lange stokjes valt uiteen. De stokjes, met elk hun eigen waarde, liggen kris kras door elkaar heen. Wie kan een stokje oppakken zonder dat één van de andere beweegt?
Trefwoord: fijne motoriek


Rollende maan
Onbeperkt aantal spelers, 1 speler per beurt, vanaf 5 jaar
Speeltijd: afhankelijk van het aantal spelers, vanaf 10 minuten
prijs: à € 2,00
huurperiodes en tarieven: klik hier

Precisiespel van hout met stalen kogel. Probeer de kogel over 2 stangen te laten rollen en zo hoog mogelijk punten aantal te bereiken in de holletjes van de plank. Hoe langer de kogel op de stangen blijft, hoe hoger de punten.
Trefwoord: fijne motoriek


Via mobilé
1 of 2 spelers, vanaf 6 jaar
Prijs: à € 4,50
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een houten plaat (60 x 40 cm.) staat schuin achterover en ziet er uit als een gatenkaas met meer gaten dan kaas. Met twee touwtjes moet je een houten schijfje tussen de gaten door naar boven manoeuvreren tot het gat boven in de plank. Een precisiewerkje!! Om het extra moeilijk te maken kan je beide een touwtje bedienen en moet je heel goed samenwerken.
Trefwoord: oog-handcoördinatie en concentratie.


Panto-Mimo
1 speler, vanaf 6 jaar, 4 zakken beschikbaar
Prijs: à 4,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een grote 'zak' van zeer elastisch materiaal, waar een kind helemaal in past, inclusief armen en benen. Van binnenuit kan je de silouetten van de omgeving wel zien, maar van buiten ben je zelf niet zichtbaar. De nu ontzichtbare persoon kan zo allerlei poses aannemen om iets uit te beelden, van vlinder tot spook en nog meer artistieke formaties. Gebruik je fantasie!
Trefwoord: creativiteit


Pitchcar
2 tot 7 spelers, vanaf 6 jaar
speeltijd: afhankelijk van het aantal spelers: 10-30 minuten
prijs: à  € 2,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een autoracebaan wordt opgebouwd met 16 houten baanstukken. De raceautootjes zijn schijven die vooruit geschoven worden door een vingerknip. Na een kwalificatieronde voor de startnummers, volgt de wedstrijd. Wie is in 3 ronden de snelste?
Trefwoord: fijne motoriek


Sjoelbak
Onbeperkt aantal spelers, vanaf 6 jaar
1 speler per beurt
speeltijd: ong. 7 min per speler
prijs:  à €  5,00 per dag

huurperiodes en tarieven: klik hier

Een Homas wedstrijd sjoelbak met 30 holgedraaide schijven. Een houten horizontale glijbaan met aan het einde 4 poortjes waar precies een schijf doorheen past. Probeer, in 3 beurten per speler, de schijven gelijkelijk over de 4 poortjes te verdelen. Wie haalt de meeste punten? Spelregels aanwezig.
Trefwoord: fijne motoriek, oog-handcoördinatie tactiek en eventueel rekenvaardigheid


Funwip
1 speler, vanaf 7 jaar
Prijs: à € 5,00 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Op dit balanceerbord moet je niet alleen je evenwicht bewaren, maar tegelijkertijd ook nog een toren zien te bouwen van een aantal blokken op een paal. Hoe meer jij beweegt, hoe sneller de toren zal instorten. Hoe snel lukt het jou om de toren te bouwen?
Voor de tweede spelvariant moet je door het bewegen van het bord, het balletje dat aan de paal hangt omhoog wippen, zodat het in het bakje op de paal valt. Echt een uitdaging.
Trefwoord: grove motoriek


Balanceerlabyrinth
2 spelers, vanaf 8 jaar, voor binnen of buiten
speeltijd: onbepaald
prijs: à € 2,50 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een vierkante houten plank ( 50 x 50 cm) heeft aan de onderkant een houten halve bol ( Ø 10 cm). Twee goede acrobaten kunnen zichzelf op de horizontaal gehouden plank in evenwicht houden en de kraal door het labyrinth laten bewogen.
Trefwoord: grove motoriek, evenwichtsgevoel, samenwerking


Tekentol
Van 2 tot 20 personen voor alle leeftijden.
voor binnen of buiten
prijs: à € 2,50 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Een dynamisch en creatief  interactie tekenspel. Samen iets moois tekenen, of gezamenlijk een opgave oplossen, zoals een labyrint tekenen.
Trefwoord: motoriek, samenwerking


Rad van avontuur
Prijs: à € 7,50 per dag
huurperiodes en tarieven: klik hier

Buiten het klassiek gebruik voor tombola, zijn er ook nog veel andere spelmogelijkheden. Spelvormen: b.v. letter- en cijferbingo, draaien naar cijfers of letters, woorddraaien en nog veel meer. Uitvoering: Massief Berken Multiplex, draaischijf ø 32 cm, LxBxH: 20x32x52 cm.